O nama

Zadruga je dragovoljno, otvoreno, samostalno i neovisno društvo kojim upravljaju njezini članovi, a svojim radom i drugim aktivnostima ili korištenjem njezinih usluga, na temelju zajedništva i uzajamne pomoći ostvaruju, unapređuju i zaštićuju svoje pojedinačne i zajedničke gospodarske, ekonomske, socijalne, obrazovne, kulturne i druge potrebe i interese i ostvaruju ciljeve zbog kojih je zadruga osnovana.

Zakon o zadrugama čl 1.


U svakodnevnom poslovanju Zanatska zadruga Gradin je građevinska tvrtka koja samostalno ugovara, izvodi, predaje i jamči za ugovorene poslove. ZZ Gradin gradi sa svojim zadrugarima i izvođačima iz Rijeke i šire riječke okolice koji svojim širokim znanjem, bogatim iskustvom i najmodernijom opremom udruženi u jednu cjelinu mogu realizirati poslove svih stupnjeva zahtjevnosti u visokogradnji.

Od osnivanja 1987. godine do danas, Zadruga vođena upraviteljem ing. građ. Zdravkom Brdarom je sa svojim zadrugarima i izvođačima izgradila, rekonstruirala, obnovila i opremila preko 120 objekata, ukupne neto korisne površine veće od 30.000,00 m2 i vrijednosti veće od 250 milijuna kuna.

Visoka profesionalnost i kvaliteta rada prepoznata je i od strane Ministarstva kulture koje Zadruzi izdaje dozvolu za rad na objektima pod zaštitom Ministarstva kulture što je ZZ Gradinu omogućilo da obnovi neke od najljepših i najznačajnijih zgrada od povijesne važnosti na području Primorsko-goranske županije. Na ovom webu priložili smo isključivo autentične fotografije konkretnih objekata na kojima smo izvodili radove.

NEKAD I DANAS
U svom dugogodišnjem radu Zadruga je pružala usluge upravitelja zgrada, usluge održavanja nekretnina grada Rijeke i ulagala je u vlastite komercijalne projekte čime je Zadruga građevinski posao u Primorsko goranskoj županiji upoznala iz svih perspektiva.

Danas Zadruga nastupa kao samostalni izvođač koji gradi, obnavlja, rekonstruira, oprema i završava projekte srednje veličine u visokogradnji i objektima pod zaštitom Ministarstva kulture. U timu Zanatske zadruge Gradin okupljeni su stručnjaci gotovo svih građevinskih i pratećih specijalnosti koji pored specifičnog znanja posjeduju zakonom određena ovlaštenja za rad.

Izvođači okupljeni oko Zadruge poput elektro izvođača, vodoinstalatera, bravara, stolara, kamenara, zidara, krovara, parketara, keramičara, pitura i ostalih uz Gradinovog voditelja gradilišta nastupaju kao jedan prema investitoru i kvalitetno i koordinirano izvode radove na velikim objektima, a zadržavaju svoju osobnost i slobodu za radom na svojim poslovima ili na poslovima sa Gradinovom konkurencijom.

Najbolje od dvije krajnosti

U konceptu zadruge sadržana je iskonska ideja udruživanja manjih radi konkuriranja velikima. Ta ideja koju poznajemo iz davnina u budućnosti može samo jačati. Zanatska zadruga Gradin omogućuje malim kvalitetnim izvođačima da kao ravnopravni partneri sudjeluju u ugovaranju i izvođenju velikih projekata koje samostalno ne bi mogli ugovoriti i izvoditi. Rad kroz ZZ Gradin osigurava investitoru kvalitetno i povoljno izgrađen objekt od strane kvalitetnih lokalnih izvođača, a Zanatska zadruga Gradin svojim zadrugarima osigurava poslove i slobodu u radu.

Više o suradnji